Николай Михалев в INGRAM MICRO SERVICES SP. Z. O.O., Полша


Моят Еразъм+ стаж
в INGRAM MICRO SERVICES SP. Z. O.O., Полша
от Николай Василев Михалев

Реших през лятната ваканция и след това през последния си семестър да прекарам във фирмата INGRAM MICRO SERVICES стаж по програма Еразъм+, като в същото време реших да разработвам дипломната си работа. Темата, която избрах за дипломна работа и която отчасти разработвах във фирмата е: „Интелигентна система за мониторинг на здравето на хората в реално време, базирана на микроконтролерната система Arduino“. Прекарах и двата етапа на практиката в един страхотен колектив, като в продължение на няколко месеца прилагах знанията и уменията си в областта в която уча и продължавам да се развивам. Фирмата е международна, занимаваща се с диагностика, ремонт и продажба на различна техника на HP и други големи марки (принтери, скенери, мултифункционални устройства, монитори, смарт телефони, декодери). Докоснах се до реална работна среда в чужбина във фирма, която е доказана в ИТ сферата. През периода на стажа, колегите се постараха да ме приобщят към тях и дори не съм се чувствал като стажант, а като пълноправен техен колега. Приеха ме още от първият ден много позитивно, бяха много доволни, че владея полски език, тъй като в неработна обстановка си позволявахме да се шегуваме. Също бяха доволни, че работният ми език е английски, тъй като по този начин упражняваха английски език. Колегите ми се доверяваха и заедно работихме по проекти във фирмата.
Поканиха ме да празнувам с тях фирмено парти през месец ноември, като резервираха стая и ми осигуриха вечеря и транспорт. Също бях поканен и на коледното парти на фирмата, където опитах традиционни ястия, автентични за празника в Полша.
Моят ментор и ръководител на ИТ департамента ми поставяше задачи, които бяха много полезни.
Определено това е един полезен опит, който би ми помогнал за бъдещата ми реализация. Препоръчвам на всеки, имащ желание, да се възползва от тази страхотна възможност, която предлага Еразъм+.