Даниел Доброславски – Еразъм+ семестър 2022/2023 в University of West Bohemia, Pilsen, Czech Republic


Даниел Доброславски, спец. СИТ, 3 курс, зимен семестър в University of West Bohemia, Pilsen, Czech Republic.

“Престоят ми в Пилзен беше едно ново и различно предизвикателство за мен. Попаднах в мултикултурна среда, където се запознах с много млади и амбициозни връстници, с които обменяхме своите виждания и опит по отношение на политика, социален живот, туризъм и т.н. Бяха организирани множество събития за Еразъм студентите, благодарение на които по-лесно се опознахме, прекарвахме повече време заедно и се забавлявахме.

Ежедневната комуникация с другите Еразъм студенти ми помогнаха да обогатя своите знания по чужди езици. Трябва да отлича и високото ниво на преподаване в приемащия университет – преподавателите се държаха много професионално с чуждите студенти и преподаваха увлекателно материала. Успях да посетя множество различни градове и държави – за мен беше изключително интересно за мен да се запозная с културата, начина на живот и да посетя забележителностите на тези държави, всичко това заедно с група от свежи и усмихнати хора.

Благодарен съм на програма Еразъм+, че успях да се запозная и да прекарам времето си с толкова много невероятни студенти и винаги ще пазя добър спомен от преживяванията си там.”