Имам Йозворал – Еразъм+ семестър 2022/2023 в City University of Applied Sciences в гр. Бремен, Германия


Имам Йозворал, магистър, спец. КММ, КФ споделя за своят Еразъм+ зимен семестър (2022/2023) в City University of Applied Sciences в гр. Бремен, Германия

“За моя семестър в чужбина избрах град Бремен, Германия. Всичко много ми хареса. Приветливи, отворени хора, уютен и красив град. Посрещнат бях много топло, беше организирана седмица за ориентиране и бяха назначени студенти, които да ни помогнат да уредим всички проблеми с регистрацията, застраховката и банката. Запознах се с хора от много различни страни, организирахме партита, излети в планината, различни дейности, т.н.

Университетът е впечатляващ, инфраструктурата е на най-високо ниво. В Hochschule Bremen, в допълнение към учебните сгради, има сгради за всичко, от което се нуждаете, например огромна трапезария (с вкусна храна на много добри цени) и библиотека с огромен брой места за обучение. Има дори специално място, където можете да подремнете между часовете. Дадоха ми хубаво общежитие, живях с международни студенти като мен. Обучението е изцяло на английски език. Не е лесно да се научи и се изискват определено не малко енергия и усилия.

Изживяването е най-доброто, препоръчвам го на всички студенти, които искат да подобрят езиковите си умения и да намерят приятели от цял ​​свят.”