#ErasmusDays2022 в ТУ – Варна


Събитието „#ErasmusDays2022 Приключенски истории“, организирано от Технически университет – Варна съвместно с организациите Erasmus Student Network Varna и Сдружение За Теб се проведе на 15.10.2022 г. в Социална чайна. То беше част от международното честване на европейската програма Erasmus+, чиято концепция е в рамките на три дни всеки желаещ бенефициент на тази програма да направи едно събитие, регистрирано предварително на сайта на програмата Erasmus+.

Целта на този род събития е популяризиране на Европейските ценности, ползите от мобилност и резултати от Еразъм проектите, споделяне на опит и запознаване с нови възможности.

Главен организатор на събитието беше Сирма Казакова, магистър първи курс специалност „Социален мениджмънт“ и студентски Еразъм координатор към Технически университет – Варна, а на самото събитие взеха участие ученици от варненски гимназии, преподаватели от Технически университет – Варна, доброволци от Европейски корпус за солидарност, младежи от различни организации и др.

Събитието съвпадна и с честванията на 35-та годишнина на Европейска година на младежта, чиито слоган е „Споделяме нашите Европейски ценности с младежите днес и утре: вече 35 години и още много занапред.“