Студентски практики ТХ


www.trainingexperience.org

TX е испанска онлайн платформа, която безплатно посредничи между студентите и компаниите, които си търсят стажанти в десетки различни държави. 

От средата на февруари  2019 г. ТУ-Варна е регистриран в платформата и всички студенти могат бързо и лесно да кандидатстват за избран от тях стаж, да бъдат одобрени, да преминат интервю по Skype и да подготвят документите си.  Безплатно е, а по-голямата част от стажовете са платени! При регистрирането си в платформата, студентът посочва областта, която учи.

Освен това стажовете, които са в ЕС могат да бъдат финансирани допълнително по програма Еразъм+.  За улеснение на студентите, платформата е развила блог, в който най-подробно, стъпка по стъпка е описано колко и какви документи са необходими за започване на работа във всяка държава и как да бъдат изготвени те. Изключително подробно и удобно!

За процедурата по вече договорената практика и за финансирането по „Еразъм+“, можете да се обърнете към инж. Сергей Димитров – НУК 328,  erasmus@tu-varna.bg, или 0878 148 137.